Autobanden

Woont u in omgeving Meppel en wilt u nieuwe autobanden kopen? dan bent u bij ons op het goede adres. Wij leveren alle type autobanden tegen zeer concurrerend tarief. Onze prijzen zijn vergelijkbaar of scherper dan collega bandenspecialisten zoals de Profile Tyreservice, Euromaster of de Kwik fit.

Wanneer u nieuwe autobanden wil kopen begint het met de bandenmaat van uw auto. Deze maat kunt u op de zijkant van uw band vinden. In onderstaande afbeelding wordt dit duidelijk gemaakt. Aan de hand van deze bandenmaat kunnen wij u de banden offreren. Naast de offerte geven wij ook advies, wilt u de goedkoopste band? Of heeft u liever een brandstof besparende band? Alles is bij ons mogelijk.

auto-onderhoud-meppel-autobanden

Wanneer is uw band versleten?

Allereerst de eisen die de overheden stellen aan een band. U dient minimaal 1,6mm profiel op uw banden te hebben. Wanneer u minder profiel heeft, bent u onverzekerd en zal de auto afgekeurd worden bij de APK. Onder de 2,5 mm geeft de overheid het advies om een band te vervangen.
Bij winterbanden is dit anders, de meeste landen die winterbanden verplichten hebben als eis dat u minimaal 4mm profiel dient te hebben.

Ons advies

Bij aanschaf of onderhoud geven wij u advies of het vervangen van uw band al nodig is. Aan de hand van de kilometers die u rijd, het slijtage patroon van de band, waar u rijd en of u in het bezit bent van winterbanden komen wij tot een gepersonaliseerd advies.

Wij leveren; Zomer-, winter-, all-season / all weather- en caravanbanden.

Wij hebben o.a. de volgende merken autobanden in ons assortiment;
Bridgestone, Continental, Dunlop, GoodYear, Michelin, Pirelli, Barum, BF Goodrich, Falken, Hankook, Kleber, Kumho, Nexen, Nokian, Semperit, Toyo, Uniroyal, Vredestein, Yokohama, Cooper, Firestone, Fulda, General, Goodride, Kenda, Linglong en Maxxis.